14.11.2015 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim seminerleri kapsamında Vergi Hukukundan Doğan İhtilaflar konulu seminerimiz TBB Başkan Yardımcısı&TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av.Berra Besler, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av.Cumhur Arıkan, Eğitmenler Prof.Dr.Nihal Saban, 9.Ceza Dairesi Üyesi İhsan Baştürk, Kırklareli Baro Başkanı Av.Harun Saygılı, Yard.Doç.Dr.İbrahim Nihat Bayar, Baro Başkanımız Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Ünsal Çankaya, Av.Sevinç Düz ve Av.Mahmut Yıldırım Görgülü, Baro üyesi meslektaşlarımız ve Av.Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av.Ünsal Çankaya'ya organizasyondan dolayı kendisine teşekkür ederiz.
TBB Başkan Yardımcısı Av.Berra Besler'in konuşması
Isparta Barosunun Sayın Başkanı, değerli yönetim kurulu üyeleri, çok değerli meslektaşlarım genç meslektaşlarımız, stajyerlerimiz sizler Hukuk Devletinin bekçisisiniz. Bu bilinci iyice içselleştirin. Mesleğe adımınızı atarken en önemli şey Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhuriyetin kazanımlarının bekçisi olacağınız ve onun Cumhuriyetin nitelikleri olan laik, demokratik, sosyal Devletinde bekçisi olacağınızı ve ne kadar önemli bir rolünüz olacağını bilerek mesleğe atılın. Sorumluluğunuz oradan başlıyor.
Değerli meslektaşlarım; Sizleri Türkiye Barolar Birliği adına ve kendi adıma sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu güzel güne sizlerle birlikte olmanın coşkusunu yaşarken maalesef Ülkemizi de, Dünyayı da birbirine katan yeni bir şiddet olayına daha tanık olduk. Biz çok sıkıntılı bir dönemden geçtik hepiniz biliyorsunuz. Ülkemizde acımasızca eleştirdik eleştirmeye de devam edeceğiz.Bu demokrasinin gereğidir. Demokrat olmak demek iyi şeyler yapabilmek ilkelerin arkasında dururken kurumları ve kavramları ayakta tutarken eleştiriyi de yapabilecek cesareti göstermek ve eleştiriyi de hoşgörü ile değerlendirmek demektir. Baltalamak için değil iyisini yapmak için uğraşmak demektir. Ülkemizde biliyorsunuz yargı bağımsızlığı, yargıç tarafsızlığı hukuk devleti neredeyse paramparça oldu. Yanlışım varsa hiç çekinmeden söyleyin o kadar da değil ne demek istiyorsun deme hakkınız var. Ama öyle oldu. Hukuk güvenliği yok oldu.Can güvenliği arkasından sarsılmaya başladı. Tabi ki bunun en önemli etkeni giderek tırmanan şiddet. Gün yok ki evlerde ateşler yanmasın, ocaklar sönmesin, kaybedilen evlatların arkasından feryatlar yükselmesin, içimiz kan ağladığı günleri yaşadık. Bir Kasım seçimleri buna son verecek diye ümit ederken bitmedi. Niye bitmedi sadece bizde mi oluyor bakın dün akşam Fransa'da da aynı şey oldu. Çağdaş uygarlığın eşiği olan tarihi geçmişi olan bir Ülkede inanılmaz patlamalarla insanlar öldü. İnsan kolay yetişmiyor. Her insanın bir anne bir baba bir ailesi var. Nereden olursa olsun insanlığı yaşatmak adına yapılan bütün çalışmalar ortada iken bizler yıllarca savaşa hayır barışa evet diye didinip, tırmanırken ve bizim gibi dünya Ülkelerinde bu konularda uğraş veren mücadele eden yüzlerce, milyonlarca insan varken durmuyor niye durmuyor. Bu insanlık suçunu bu vahşeti el birliği ile direnerek ama şiddete başvurmadan aşmak zorundayız. Bunu aşmanın bence iki tane önemli rolü var. Bir vicdan iki şefkat üç demokrat olabilmek demokrasiyi yaşatmak ve hukuku egemen tutmak. Niye hukuku egemen tutmak değerli arkadaşlar hukuk eşitliğin, barışın, kardeşliğin kaynağıdır. Hukuk ta kimseye farklı muamele edilemez. Hukuk hepimiz için eşit bir şekilde uygulandığı zaman farklılıklar ortadan kalkar. Hukuk hak edene hak ettiği cezanın verilmesi için kurallar koymuştur. Ama hak etmeyeni de karalamamak için onu lekelememek için bazı kurallar koymuştur. İşte bunun için ben geleceğin gençleri siz genç Avukatları ve stajyerlere HUKUK DEVLETİNİN BEKÇİSİSİNİZ diyorum.Hukuk Devletine bekçilik etmek onu yaşatmak demokrat olmayı da beraberinde getirir, demokrasiyi de beraberinde getirir ve Demokrasinin en sağlam zemin olduğu noktada yargı bağımsızlığı ve savunmanın özü budur. Mesleğe başlarken o iki kartonun arasında müvekkilinizin alacağını vereceğini, boşanmasını, tahliyesini halletmekten çok daha önemli hem yurttaş, hem hukukçu olarak içselleştirmeniz ve savunmanız sorumluluğunu idrak etmeniz gereken görevleriniz olacak.
Değerli arkadaşlar; bunları anlatmak bu konuları konuşmak, birlikte tartışmak, gece, gündüz, kırk gün, kırk geceyi alır. Ama bu gün öncelikle bir vatandaş olarak Devletimize olan yükümlülüklerimizden biri ve teşkil eden vergi konusu var. Hepimiz bir vergi mükellefiyiz, vergi veriyoruz, onunla yaşıyoruz. Ve bu toplananlar iyi işlere sarf edilsin diyoruz. Keyfi dengeleri bozan konularda değil sosyal Devlet olabilme yolunda harcansın diyoruz. Ama biz bu borcumuzu yerine getirirken bundan hiç sorun çıkmıyor. Elbette hukuk Devletinde verginin de hukuku var. Elbette vergide çıkan uyuşmazlıklarda var. Bunun peşinden gelen cezalarda var. Vergi uyuşmazlıklarından çıkan davalar sebebi ile hak arama özgürlüğünü hayata geçirerek açtığımız davalar var. Nasıl hareket edeceğiz. Şimdi bunları öğreneceğiz. Sözü çok değerli hocalarımıza sözü bırakıyor saygılar sunuyorum dedi Türkiye Barolar Birliği hatırası olarak üzerinde Atatürk resmi bulunan plaketi Isparta Baro Başkanımız Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’na taktim etti. Kendisine değerli katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarız.