TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV.R.ERİNÇ SAĞKAN 'IN BİLGİLENDİRME YAZISI MESLEKTAŞIMIZIN BİLGİLERİNE SUNULUR
Tarih: 6.07.2022 | Okunma Sayısı: 255

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.R.Erinç Sağkan 'ın Bilgilendirme Yazısı Meslektaşımızın Bilgilerine Sunulur.

Meslektaşlarımıza duyuru;
4-5 Haziran 2022 tarihinde yapılan Baro Başkanları ve üst kurul delegelerinin bulunduğu toplantının sonuç bildirgesini daha önce paylaşmış idik. Tüm Baro Başkanlarının ve üst kurul delegelerinin imzasını taşıyan bildirgede meslek sorunları tespit edilmiş, çözüm yolları yetkililere tavsiye edilmiş, çözüm getirilememesi halinde hayata geçirilecek yol haritası belirlenmiştir. Daha sonra TBB 13 Haziran 2022 tarihinde hayata geçirilmesini talep ettiğimiz ara dönem Avukatlık Ücret Tarifesini Adalet Bakanlığına iletmiştir. 30 Haziran 2022 de tüm Baro Başkanlarımızın imzasını taşıyan açıklama ile TBB nin göndermiş olduğu tarifenin hayata geçmesini yetkililerden talep ettik. Bu gün yani 5 Temmuz 2022 tarihinde TBB Başkanımız Av. R. Erinç Sağkan TBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve bir kısım Baro Başkanlarından oluşan heyet Sn. Adalet Bakanı ile bir toplantı gerçekleştirmişlerdir. Toplantıya ilişkin TBB tarafından yayınlanan bilgilendirme metni ekte siz meslektaşlarımıza sunulmaktadır. Bütün Barolarımız bilgilendirme metninde yer alan hususlara ilişkin ortak haraket etme kararlılığındadır. Öncelikli sorunlarımızın çözüme ulaşmaması halinde eylemliliğe geçilmesi hususunda yine Barolarımız ortak haraket edecektir. Bilgilerinize saygı ile sunarız.

19.09.2024