5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ ÇELENK SUNMA TÖRENİ VE BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 5.04.2021 | Okunma Sayısı: 596

 

5 Nisan Avukatlar Günü Münasebetiyle Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına, Isparta Baro Başkanımız Av.Ünsal Çankaya, Baro Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Baro üyesi avukatlarımız tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde Kaymakkapı meydanında Baro Başkanımız Av.Ünsal Çankaya’nın konuşmasıyla tören sona erdi.

 

 

ISPARTA BARO BAŞKANI AV. ÜNSAL ÇANKAYA'NIN

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KONUŞMASI

 

Değerli Meslektaşlarım, kıymetli basın mensupları.

Sözlerime başlamadan önce yakın zamanda aramızdan ayrılan meslek büyüklerimiz Av. İsmail Akkaş ve Av. Abbas Pirimoğlu’nu  saygı ve özlem ile anmak istiyorum. Her iki meslektaşımıza da Allah’tan rahmet yakınlarına ve camiamızda sabır ve başsağlığı diliyorum.

Acımız henüz taze olsa da, bir 5 Nisan Dünya Avukatlar Gününe daha erişmenin mutluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere Baromuzca gelenekselmiş bulunan, bir arada olmamızı, kaynaşmamızı sağlayan, aile bağlarımızı kuvvetlendiren, gala yemeğimizi, ağaç dikim etkinliğimizi, aramızdan ayrılan meslektaşlarımızın yakınlarına yapmış olduğumuz ziyaretleri geçen senenin ardından bu sene de pandemi nedeni ile yapamamanın burukluğunu yaşıyoruz. Ancak biliyoruz ki bu anlamlı günde fiziken bir  araya geleme sekte, Isparta Barosu Ailesi olarak kalben bir aradayız. En kısa zamanda başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyanın pandemi belasından kurtulmasını temenni ederim.

Bir sorun çözme mesleği olan avukatlık mesleğini icra eden biz avukatlar, mesleğin içinde bulunduğu sorunlarında farkındayız. CMK ve Adli Yardım ücretlerindeki düşüklük, sayıları hızla artan hukuk fakülteleri, savunmaya yargı önünde gereken değerin verilmemesi, mesleğin itibarsızlaştırılması, meslektaşlarımızın geçim sıkıntısı çekmeleri ilk etapta aklımıza gelen sorunlardan başlıcaları. Bu sorunlar ile mücadele edecek gücümüz ve dirayetimiz elbette ki var ve kuşkusuz hep beraber mücadele edeceğiz. Son zamanlarda artan bir başka önemli sorunumuz ise yaşam hakkımız. Toplumda oluşan ya da oluşturulan yanlış algı neticesinde, avukatlar aldıkları davalar ile özdeşleştirilip şiddete maruz bırakılmaktadırlar. Hatta görevini yapmaktan başka hiç bir şey yapmayan genç meslektaşımız Av. Ersin Arslan görevi başında alçakça yakın zamanda katledildi. 2000 yılında aynı acıyı Av. Fatma Sevük’ün görevi başında katledilmesi ile yaşayan Isparta Barosu Ailesinin fertleri olarak bir kez daha içimiz yandı. Görevi başındaki meslektaşlarımızın kılına zarar gelmesi halinde sessiz kalmayacağımızı, avazımız çıktığınca bu haksız ve zalim şiddete karşı koyacağımızı belirtmek isterim. Bilinmelidir ki , avukatlar vatandaş işine geldiğinde karşısında düğmesini iliklesin, işine gelmediğinde silahını tetiklesin diye değil, vatandaş adalete erişebilsin diye vardırlar. Bizler ne düğme iliklensin ne silah tetiklensin istiyoruz. Bizler vatandaş hakkınız arayabilsin diye sadece görevimizi yapmak istiyoruz.

Değerli meslektaşlarım, bilindiği üzere pandemi nedeni ile Ekim 2020 de yapılması gereken olağan genel kurulumuz yapılamamış, yönetim kurulumuzca Aralık ayı için genel kurul kararı alınmış ancak yine pandemi nedeni ile yapılamamıştır. Mart ayında açıklanan kararlar gereğince haritada kırmızı olmayan illerde genel kurulların 300 kişiyi aşmayacak ve kişi başına 8 metrekare alan bırakılarak yapılması mümkün kılınmıştır. İçinde bulunduğumuz dönemde vaka sayınlarında ki yoğunluk nedeni ile ilimiz haritada kırmızı görünmektedir. Baro yönetim kurulumuz şartların el verdiği en erken tarihte, en sağlıklı şartlarla genel kurulunu yapma kararlılığındadır. Bu vesile ile Baro Yönetim kurulumuzun geride kalan dönemde imza attığı bir kaç icraattan bahsetmek isterim. Geride bıraktığımız dönemde baromuza 1500 metrekarelik bir otopark kazandırılmıştır. Adliyemiz bahçesinde bir adet kameriye avukatlarımızın kullanımına açılmıştır. Pandemi koşullarında avukat bekleme odalarında yoğunluk yaşanmaması için başkan odası avukatlarımızın kullanımına açılmıştır. Hem meslektaşlarımız ve müstakbel meslektaşlarımız için bir çok online eğitim organize edilmiştir. İlk kez bir Akdeniz ilinde organize edilen Ege Marmara Akdeniz Genişletilmiş Baro Başkanları toplantısına Isparta Barosu ev sahipliği yapmıştır. Adalet Bakanlığınca organize edilen Hukukun Sujeleri konulu projede Akdeniz bölgesini Isparta Barosu temsil etmektedir. Önümüzde ki dönemde güçlü, öncü ve lider Baro vizyonumuzu güçlendirerek devam etmek en büyük hedefimizdir.

Avukatlık mesleğinin sorunlarının değil, güzelliklerinin konuşulduğu 5 Nisan Avukatlar günlerine kavuşmak ümidi ile Avukatlar günümüzü kutlarım.

“ O “ 5 Nisan gelinceye kadar mücadeleye devam.

 

Av.Ünsal ÇANKAYA

Isparta Baro Başkanı

20.09.2024
AV. ÜNSAL ÇANKAYA
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.