28.DÖNEM 01/02/2015-01/03/2015 TARİHLERİ ARASI 5.FAALİYET RAPORU
Tarih: 2.03.2015 | Okunma Sayısı: 372

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28.DÖNEM 01/02/2015-01/03/2015 TARİHLERİ ARASI

5.FAALİYET RAPORU

         Sayın Meslektaşlarımız, 28.Dönemin 5.Faaliyet raporu olan 01/02/2015 tarihi ile 01/03/2015 tarihleri arası Baro Başkanlığımızın faaliyetlerini sizlere arz ederiz.

         Bu dönem içerisinde de yine önceki dönemlerimize başlattığımız bir üstatla sohbet köşemize devam ettik ve önceki Dönem Antalya Baro Başkanlarından, şu anki TBB Başkanı Başdanışmanı Av.Zafer Köken’i Avukat evimizde ağırladık, üstadımıza ve katılan meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

         Yine Isparta Barosu Staj Eğitim Merkezince düzenlenen ve Avukat stajyerlerimizden Gökhan Sert’in sunumu ile zilyetlik konulu sunum gerçekleştirilmiştir. Meslektaşımıza ve staj eğitim merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

         Yine Staj Eğitim merkezimizde staj yapmakta olan meslektaşlarımızın mesleki bilgi ve tecrübesinin arttırılması için TBB ile yaptığımız görüşme neticesinde Isparta Barosuna 50 kişilik TBB Eğitim merkezinde kontenjan ayrılmış ve genç stajyerlerimize yapılan duyuru neticesinde 18 kişilik başvuru neticesinde 18 genç Stajyer avukatımız Ankara’daki TBB Eğitim merkezinin misafiri olarak Ankara’ya gönderilmişlerdir. Gönüllü olarak bu çalışmaya katılan gençlerimize ve yine bu imkânı baromuza 50 kişilik kontenjanla açan TBB Başkanlığı eğitim merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

         Yine Yönetim Kurulu Toplantılarımıza her Pazartesi günü Saat 16.30  da gündemli yapılmaya devam edilmiştir.  

         Önümüzde ki günlerde icra edilecek olan Avukatlar gününde Baromuzun faaliyetleri ve Yönetim Kurulu üyelerimiz arasına ki görev dağılımları şimdiden planlanmıştır.

         Yine Türkiye’de Kamuoyunda infial uyandıran Özgecan kızımızın katledilmesi ile ilgili olarak gerek Isparta Baro Başkanlığımızın gerekse TÜBAKKOM’un basın açıklamaları gerek izinle gerekse yerel basınımızla paylaşılmış ve söz konusu olay lanetlenmiştir.

         Isparta Valiliği Jandarma Alay Komutanlığınca düzenlenen kadına yönelik şiddet ve namus cinayetleri konulu toplantı Barida otelde yapılmış Baromuz adına Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonunun katılmasına karar verilmiş ve Av.Ayfer Eseryel ile Av.Rabia Yumak ilgili toplantıya katılmışlardır.

       Önümüze ki günlerde yapılacak olan Amasya Barosunun ev sahipliğinde yapılacak olan 4.Genç Avukatlar Kurultayına ise Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya, meslektaşlarımız Av.Aybala İbişoğlu ve Av.Filiz Arseven’in katılmasına karar verilmiştir.

       Kamuoyunda yine iç güvenlik paketi olarak adlandırılan “Polis vazife ve selahiyeti kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin torba yasa” yasa değişikliği ile ilgili TBB Başkanlığının basın açıklamaları ile yine sayın TBB Başkanımız Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu’nun açıklamaları sitemizde ilan edilmiş ve sizlere de mail yolu ile duyurulmuştur. Kaldı ki bu konuda TBMM de yapılan Baro Başkanları ile gerçekleştirilen basın açıklamasına da Isparta Barosu olarak katılım sağlanmıştır.

      Yine Isparta Yeni Adliyesi Avukat otoparkının girişi Avukat kimlik kartı ile yapılabilir hale getirilmiş olup meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz. Bu uygulamamız ile 3. kişilerce otoparkımızın kullanılmasının da önü kesilmiştir. Bununla da yetinilmemiş sayın Cumhuriyet Başsavcımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde otoparkımızdan adliye bahçesine de yine bir Avukat kartı ile geçiş sistemli bir kapı açtırılmış olup, bu geçiş sisteminin de meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

         TBB Kamu Avukatları Komisyonu üyesi Baromuzun Başkan Yardımcısı Av. Abdullah Çelik ile Isparta’daki Kamu Avukatlarımız, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile bir araya gelmişler ve Kamu Avukatlarının çözümü gerekli sorunlarını dile getirmişlerdir.

         Yine geçtiğimiz günlerde TBB Başkanlığınca başlatılan ve Hayat Ağacı adlı proje ile özellikle Uyuşturucu Madde ve bonzai ile mücadeleye ilişkin çalışma tanıtımı TBB’nin Hayat Ağacı Proje ekibince Isparta Hafız Demiralay Avukat evimizde tanıtılacak olup, bu tanıtıma katkıları olması için gerek Isparta Valiliği, Isparta Sağlık il müdürlüğüne, Emniyet Müdürlüğü ve Eczacılar odası, Tabipler odası gibi sivil toplum örgütlerine de gerekli duyurular yapılmıştır. Söz konusu toplantıya tüm meslektaşlarımız 01/03/2015 tarihinde davetlidir. Madde bağımlılığı ile savaşta tüm bireylerin el birliği yapması gerektiğini bir kez daha yenileriz.

         Tema vakfı tarafından Isparta ilinde il temsilcisi aranmakta olup konuya ilişkin duyurular sitemize yapılmıştır. İlgilenen meslektaşlarımızın müracaat etmeleri önemle rica olunur.

         Yine TBMM ne sunulan ve “Yabancıların Türkiye’de istihdamlarına ilişkin yapılması gereken değişiklik tasarısı ile ilgili olarak” Isparta Baro Başkanlığımızın görüş ve önerileri TBB’ne şahsım tarafından hazırlanarak gönderilmiş ve bu konuda ki eleştiri ve önerilerimiz sizlerle de sitemizde ilan edilmek üzere ve mail yolu ile sizlere duyulmuştur. Türk vatandaşı olma zorunluluğunun kaldırılması ile Yabancı avukatların ülkemizde hizmet vermesin sakıncalarını yeniler bu konuda ki karşı çıkışımızın sizlerinde malumu olduğunu belirtirim.

         Isparta Defterdarlığınca gönderilen Anlaşmalı Matbaaların listesi yine sitemizde ilan edilmiş olup bu konuda da sizlerinde bu konuda ki basılı kâğıtlarını ilgili anlaşmalı matbaalarda bastırmasını öneriz.             

         Yine Isparta’nın yerel kanalı K 32’yi de Baromuz adına güncel olaylar ile ilgili basın açıklaması yapılmış ve gösterime girmiştir, kaldı ki Baromuzun yeni internet sitesinde de yine basında yer alan görsellerin de videoları paylaşılmaya başlanmış olup buradan da ilgili TV programları takip edilebilir. Yine Afyonkarahisar’ın yerel televizyonu olan Kanal 3‘ede yine Baromuz ile ve yine güncel konular ile ilgili şahsım tarafından açıklamalarda bulunulmuş olup bu açıklamalarda önümüze ki günlerde yayınlanacak olup, sizlere duyurulacaktır (ki ilan edilen tarihte montajlaması tamamlanamadığından yayınlanamamıştır).

         Genç Stajyerlerimizden Av. Hatice Sümeyye Önal’ada yemin metni okutulmak sureti ile cübbesi giydirilmiştir. Kendisine ve Hocası Av.Funda Nanelidere Arınç’a da hayırlı ve uğurlu olsun deriz.

         Yine İş ve İşçi bulma kurumundan Personel talep etmek isteyen meslektaşlarımıza gerekli duyurular yapılmış olup, meslektaşlarımızın İş ve İşçi kurumuna müracaat ederek personel talebinde bulunabileceklerini ve yasal bir kısım ayrıcalıklardan istifade edeceklerini ayrıntılı olarak sitemizde ilan ettik.

         Yine TBB’nin 2015/6-5-14-15 sayılı Baromuzu da ilgilendiren Duyuruları Baromuzun Duyurular bölümünde ilan edilmiştir.   

        Yine Yalvaç ilçesinde ki meslektaşlarımızın Mal müdürlüğü ile ilgili sıkıntılar ile ilgili olarak gerek şahsımın yaptığı ikili görüşmeler gerekse Başkan yardımcımız Av. Abdullah Çelik’in ilçe temsilcimiz Av. Hayri Yüncü ile birlikte yaptıkları görüşmeler neticesinde var olan sıkıntı giderilmiştir.

         Yine TBB Başkanlığında düzenlenen Kamu Avukatları kurultayına Baro Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda TBB Kamu Avukatları Komisyonu üyesi Av. Abdullah Çelik’in katılmasına karar verilmiş olup kendisine teşekkürü bir borç biliriz

         Yine İzmir’ de icra edilen Ege Bölgesi Baro Başkanları toplantısına ise Baro Başkan olarak tarafım katıldım katılım neticesinde ise 78 Baro Başkanı imzalı olarak Son yapılan Güvenlik paketinin hukuk devleti ve Hukuk güvenliğini yok edeceğine yönelik bir basın açıklaması yapılmış ve sizlere de duyurulmuştur.

     Vergi haftası münasebeti ile Isparta Defterdar vekilimiz ve daire müdürleri Baromuza nazik ziyaret gerçekleştirmişlerdir kendilerini şükranlarımızı iletir vergi haftamız kutlu olsun deriz.

         TBB Başkanlığınca başlatılan “Hayat Ağacı projesi” Uyuşturucu ile mücadele ye ilişkin tanıtım toplantısı TBB’nin değerli ekibi ile birlikte, Isparta ilinde ki ilgili Kurum ve Kuruluşlarının da temsilcilerinin de katılımı ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ayfer Eseryel ve Av. Egemen Tanyıldız’ın yönetiminde gerçekleştirilmiştir. Meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

       Yine Isparta Yerel Basın kollarından biri olan Cafe Life Dergisini Baromuza verdiği plaket törenine Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ayfer Eseryel katılmış olup meslektaşımıza ve yine Cafe Life dergisini değerli yöneticilerine teşekkürü bir borç biliriz.                 

         Isparta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Isparta şubesinde ise Yine “Hukuk Devleti, Demokrasi, Güvenlik paketi ve kadına karşı şiddet” konularında ki söyleşiye Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ayfer Eseryel katılmış olup kendisine teşekkür eder; Çağdaş yaşamı destekleme derneğine de bize bu imkanı verdiği için teşekkürü bir borç biliriz.        

         Hocalı katliamı Gerek TBB ce gerekse Baromuzun Basın açıklaması ile kınanmış ve bunun bir Soykırım olarak tescili talep edilmiştir.

         Yine Staj Eğitim Merkezicimizce Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya’nın başkanlığında Kurgusal Duruşma programı Isparta Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda gerçekleştirilmiş olup Genç Meslektaşlarımızın bu çalışmasından dolayı kendilerini ve Staj Eğitim merkezimizi kutlarız.                                                                    

         Bu faaliyet dönemimizde de yine rahatsızlanan, tedavisi devam eden, meslektaşlarımız olmuştur, kendileri ile bir büyük aile olmanın sorumluluğu ile ilgilenilmeye çalışılmış, acıları ve kederleri paylaşılmaya çalışılmıştır. Meslektaşlarımıza ve yakın aile bireylerine acil şifalar dileriz, ayrıntılı bilgiler resmi internet sitemizde an ve an yer almakta olup sizlere gelişmeler hakkında bilgi verilmiştir ve verilmektedir.

         Yine Yabancı istihtam kanununda değişiklik öneren tasarıda Yabancı uyruklulara da Avukatlık yapabilmenin yolunu açılıyor olması nedeni ile bu konuda da TBB’ne TBMM’de sunulmak üzere tarafımca var olan yasal aksaklıkları dile getiren bir metin hazırlanmış ve gönderilmiştir ki Yabancıların Türkiye’de Avukatlık yapabilme yolunun açılmasının Anayasaya aykırı olduğunu tekrar yenileriz.

         Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek saygılar sunarım.

02.03.2015

                                                                                        Av.Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                                Isparta Baro Başkanı   

19.09.2024
AV. ÜNSAL ÇANKAYA
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.