28. DÖNEM 01.01.2015-01.02.2015 TARİHLERİ ARASI 4. FAALİYET RAPORU
Tarih: 2.02.2015 | Okunma Sayısı: 673

28. DÖNEM 01.01.2015 - 01.02.2015 TARİHLERİ ARASI

4. FAALİYET RAPORU 

     SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM 

                  Göreve geldiğimiz günden itibaren düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ve bilgi aktarımının sağlanması için gerekli duyduğumuz Bir Üstatla Sohbetin konuğu olarak Isparta C. Savcısı Erol Taslak’ı Avukat evimizde ağırladık ve kendisi ile genç meslektaş ve stajyerlerimizi bir araya getirdik kendisine teşekkür ederiz.

                   Yine Stajyerlerimizden Av. Anakız Öncü ile Av. Ruhi Sezer’e, Av. Aysel Artan’a, Av. Rıdvan Önal’a, Av. Ecem Nalbant’a, Av. Taner Dalkılıç’a Hafız İbrahim Demiralay Avukat evimizde düzenlediğimiz yemin töreni ile Cübbelerini giydirdik, kendilerine ailelerine ve camiamıza ve değerli Hocaları Avukatlarımıza, Staj Eğitim Merkezimize ve değerli kadrosuna hayırlı olsun deriz.

                   Yine Isparta Denizbank Şube Müdürlüğünün katkıları ile Denizbank Özel Bankacılık Müdürü Harun Erbey tarafından meslektaşlarımıza Türkiye de ve Dünyada Ekonomik gelişmeler konusunda bilgilendirme toplantısı icra ettik, kendilerine ve katılımcılara teşekkürü bir borç biliriz.

                   Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Koordinasyon Müdürlüğünün toplantısına Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayfer Eseryel katılmışlardır, kendilerine teşekkür ederiz.

                   Yine Kanal 32 de yayınlanan Isparta da Ne var Ne yok programına Baromuz adına Baro Başkanı olarak katılarak güncel konular, Avukatlık Mesleğinin genel sıkıntıları ve çözüm önerileri ile Savunmanın Kutsallığı ile HSYK da ki son değişiklikler değerlendirilmiş ve canlı yayın programı sizlere sitemizde ilan edilmiştir.

                   Yine İstanbul Sultanahmet Meydanında ki Polis noktasına yapılan bombalı saldırı kınanmıştır, tekrar şehidimize Allah’tan rahmet dileriz ve bu olayın son olmasını arzularız.

                   Isparta Aydın Ocağı tarafından düzenlenen ve Suriye de Türkmen Gerçeği adlı programa Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Egemen Tanyıldız katılmış olup, kendisine ve ilgili program nedeni ile Aydınlar Ocağı yöneticilerine şükranlarımızı sunarız.

                   Yine Avukat evimizde önceki Dönem Baro Başkanlarından Av. Turgut Kazan’ın sunumu ile Bir Üstatla Sohbet programı düzenlenmiş olup, kendisine şükranlarımızı sunarız

                   TBB ile Isparta Şifa Hastanesi arasında öncesinde girişimlerimiz neticesinde anlaşma imzalattırılmıştı, bu seferde yine Baromuzun girişimleri ile Isparta Özel Davraz Yaşam Hastanesi ile TBB arasında anlaşma imzalanmış olup, detaylar internet sitemizde ve maillerinizde paylaşılmıştır, meslektaşlarımıza hayırlı olsun. TBB Başkanlığının henüz çoğu ilde anlaşmalı hastanesi bulunmazken ilimizde iki hastane ile yapılan anlaşma nedeni ile de TBB Başkanımız ve değerli yöneticilerine de teşekkürü bir borç biliriz.

                   Yine Isparta Valiliğince düzenlenen gösteri yürüyüşleri güzergahının belirlenmesi toplantısına Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ünsal Çankaya katılmışlardır, kendisine teşekkür ederiz.

                   TBB tarafından 5 Nisan Avukatlar günü münasebeti nedeni ile organize edilen Makale, Şiir, Fotoğraf konusunda ki açılan yarışmalara ilişkin duyurular sitemizde ve mail ortamında sizlere duyurulmuş olup, bu konuda meslektaşlarımızın başvurularını bekler, şimdiden teşekkür ederiz.

                   Denizli Baro Başkanlığının satın aldığı arazi üzerine inşaatı TBB tarafından yapımına başlanan Baro Sosyal tesisinin temel atma törenine TBB Başkanımız Av. Prof Dr Metin Feyzioğlu ile birlikte bir kısım Baro Başkanları eşliğinde katılım sağladık, Denizli Barosuna hayırlı olsun deriz.

                   Adli Yardım Ön büro hizmetleri ile ilgili yeni nöbet listemizi yayınladık, meslektaşlarımıza hayırlı olsun. Ancak 2015 yılı itibariyle Adli Yardım ödeneklerinde ki kısıtlama öncesinde gerek TBB’nin duyuruları ve Bakanlık duyuruları sizlere de gönderilmiş idi, bu doğrultuda var olan Adli Yardım ödeneklerinde ki daralma nedeni ile nöbetlerimiz haftada 5 günde  2 güne indirilmiş, ancak nöbet ücretlerinde bir değişiklik yapılmamıştır.

                   Isparta Baromuzun Staj Eğitim Merkezi Değerli Başkanı önceki dönem Baro Başkanlarımızdan Av. Çetin Aköz Başkanlığında eğitim kadrosunun da katılımı ile açılmış olup, Staj Eğitim Merkezimizin çalışmalarında başarılar dileriz.

                   Baromuza giriş keseneği yıllık kesenek aidat v.d rakamlar memur maaş katsayısındaki artışa göre oranlanarak yeniden düzenlenmiştir, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

                   Yine Adalet Bakanlığınca ilan edilen Avukatlık Asgari Ücret tarifesi siz saygıdeğer meslektaşlarımıza duyurulmuş ve aynı zamanda göreve geldiğimiz günden bu yana düzenlediğimiz 2015 yılı Baro Başkanlığımızın tavsiye niteliğinde ki Avukatlık Asgari Ücret tarifesi de düzenlenerek sizlere ilan edilmiştir. Meslektaşlarımızdan ricamız tavsiye niteliğinde ki Baromuzun 2015 yılı Avukatlık asgari ücret tarifesine riayet edilmesini önemle rica ederiz. Bu tarifeye riayet etmemiz tüm meslektaşlarımızın menfaatine olduğunu belirtiriz.

                           

                    

                   Denizli ziyaretimiz esnasında Önceki Dönem Isparta C. Başsavcımız Mustafa Yıldırım da makamında ziyaret edilmiş olup, selamlarımız iletilmiştir.

                   TBB Başkanlığı Ankara da düzenlenen İnsan Hakları toplantısına Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya katılmışlardır, kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

                   Stajyer Avukat Av. Hüseyin Koç tarafından Staj Eğitim Merkezinde ki sunumu ile yapılan başarılı çalışmasından dolayı kendisine ve Staj Eğitim Merkezine teşekkürlerimizi sunarız.

                   Isparta Yeni Adliye Sarayı Avukat Otoparkı ile Yalvaç, Şarkikarağaç Avukat bekleme odalarımızın girişlerini Avukat Kimlik Kartı ile gerçekleştirilmesi için TBB’nin teknik ekibinin çalışmaları tamamlanmıştır, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

                   2014-2015 Eğitim Öğretim Döneminin 1. yarısı nedeni ile düzenlenen Nazmiye Demirel İlköğretim okulunda ki törene Baromuz adına katılım sağladım, Tüm Meslektaşlarımızın evlatlarına ve öğretmenlerimize iyi tatiller diler, başarılarının devamını dileriz

                   TBB Başkanlığında icra edilen 30. Başkanlar toplantısına Baromuz adına katılım sağladık ve TBB de sizler adına yapmış olduğumuz konuşma metnini de sitemizde ilan ederek sizlere duyurduk. Tahkim Kuruluna yapılan seçime de yine Isparta Barosu adına Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ayfer Eseryelin’ adaylığı ile temsilimizin sağlanmış olmasından dolayı da ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.

                   TBB Eğitim Merkezi tarafından 2. Dönem eğitim çalışmaları ile ilgili Baromuz adına yapılan Başvurunun kabulü üzerine TBB eğitim kadrosu tarafından İlimizde icra edilecek olan Anayasal Bireysel Başvuru Hakkı, Vergi Hukuku, Borçlar Hukuk, Aile Hukuk ve Mal Rejimlerine ilişkin seminer tarihleri sizlere duyurulmuştur. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun der, bu tarihlere göre takvimlerini şimdiden düzenlemelerini rica ederiz.

                   TBB’nin son torba yasa ile yapılan kısıtlama nedeni ile Avukatın dosya inceleme yetkisinin kısıtlanmasına ilişkin basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir, yine TBB’nin son dönemde yapılan emniyet operasyonları ile ilgili basın açıklaması yine sitemizde ilan edilmiştir.

                   TBB’nin 2014/103-2015/3-2015/2-2015/5-2015/4 sayılı duyuruları sitemizde ve mail yolu ile sizlere duyurulmuştur.

                   Yine Isparta borusunu resmi internet sitesi ispartabarosu.org.tr adresi yenilenmiştir. Meslektaşlarımızın akılı telefonlarda bu uygulamayı da kullanabileceklerini belirtir, tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

                   Bir önceki faaliyet raporunda da belirttiğimiz şekilde Baromuz Yönetim Kurulu üyelerince düzenli olarak yönetim kurulu toplantılarımızı gündemli olarak gerçekleştirdiğimizi ve kısa kararların da sizlere sitemizde ilan edildiğini belirtir, toplantılarımızın her hafta Pazartesi günü saat 16.30 da icra edildiğini bu nedenle siz saygıdeğer meslektaşımızın da toplantılarda görüşülmesini istediğiniz gündem maddeleri olur ise toplantı öncesinde Baromuza yazılı olarak ilgili konuları bildirmenizin bizleri memnun edeceğini şimdiden beyan ederiz.

                   Isparta Baromuza TBB’ce alınarak süresiz olarak tahsis edilen Isparta Barida Otel karşısında ki binamız ile ilgili mimari çalışmaların neticelendiğinde, TBB de ki ihaleler aşamasının beklendiğini en kısa sürede inşaat çalışmalarının da başlamak üzere olduğunu sizlere müjdeleriz.

                   Baromuz ile ilgili Yerelde ve Ulusalda çıkan haberler ve gazete manşetleri de yine her zamanki gibi baromuzun resmi sitesinde yer almış ve sizlerle paylaşılmıştır

                   Yine bu dönemde Rahatsızlanan, Doğum yapan ve halen tedavi görmekte olan meslektaşlarımız bulunmaktadır. Kendilerini Baromuz adına an ve an ziyaret ettik selamlarınızı ilettik, kendilerine acil şifalar diler ve aynı zamanda dünyaya gelen bebeklerine ömür boyu mutluluklar dileriz. Ayrıntılı bilgiler baro sitemizde bulunmaktadır.

                   Tüm Meslektaşlarımıza,  bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı BÜYÜK BİR AİLE OLMANIN, TEK SES TEK YÜREK OLMANIN örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek;

Saygılar sunarız.

02/02/2015

                                     Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                         Isparta Barosu Yönetim Kurulu Adına 

                                              Isparta Baro Başkanı

19.09.2024
AV. ÜNSAL ÇANKAYA
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.