17.01.2015 TARİHİNDE TBB'DE BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI.
Tarih: 19.01.2015 | Okunma Sayısı: 272
17.01.2015 Tarihinde TBB'de Baro Başkanları Toplantısı yapıldı.

17.01.2015 Tarihinde Baro Başkanımız Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu ve Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av.Ayfer Eseryel Türkiye Barolar Birliğinde gerçekleştirilen 30. Başkanlar toplantısına ve İstanbul Tahkim Merkezi üye aday seçimine katılmışlardır. Başta TBB Birlik Başkanımız Av.Prof.Dr Metin Feyzioğlu’na ve Yönetim Kurulu Üyelerine, tüm Baro Başkanlarımıza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 30. BAŞKANLAR TOPLANTISINDA

BARO BAŞKANIMIZ AV. GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU’NUN YAPTIĞI KONUŞMA METNİ

 

         Sayın Türkiye Barolar Birliği Başkanım değerli Yönetim Kurulu ile Çok kıymetli Baro Başkanlarım, sizleri Isparta Barosu adına sevgi ve saygı ile selamlarım.

         Aramıza yeni katılan ve yeniden seçilen Baro Başkanlarımıza ise hayırlı olsun derim.

         Sayın Başkanım;

Yapmış olduğunuz açılış konuşmanızla dile getirdiğiniz ve ayrıntılı olarak bastırdığınız TBB nin çalışma raporunu ilgi ile izledim kaydı ki bizler TBB nin çalışmalarını gerek şahsım gerekse Isparta Barosunu tüm bireyleri ilgi ile izliyoruz, yapmış olduğunuz çalışmaları sosyal paylaşım sitelerinde izliyor ve bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. TBB Başkanlığınızın çalışmalarına diyecek bir söz bulamıyoruz bu konuda bir tartışma yaratmak istemiyor size ve değerli yönetim kurulu üyelerine şükranlarımı iletiyorum.

         Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Barosuna kayıtlı bir meslektaşımız bürosunda katledildi bunu lanetliyorum, biz Isparta Barosu olarak aynı acıyı yaşamış ve bir görev şehidi vermiş Baroyuz içimiz yandı, hemen olay yerine hareket ettik bu konuda sizin de gösterdiğiniz hassasiyeti tebrik ediyoruz. Daha birkaç dakika öncede yine Mersin Baro Başkanımızın da attığı bir haber üzerine Mersin Barosunda da bir meslektaşımız saldırıya uğramış bu da çok üzücü. Avukata yönelik saldırılar her geçen gün artmakta ondan öncesinde de Afyon Baro Başkanlığında ki bir meslektaşımız katledilmiş idi bu da çok üzücü buna üzülüyoruz, evet bu önemli ama en önemlisi ise bu haberler üzerine yapılan yorumlar çok iç acıtıcı, çünkü Avukata yönelik saldırılar üzerine yapılan yorumlar bizleri çok ama çok daha fazla üzüyor.

         Bu toplantı Başkanlar seviyesinde 30. Başkanlar toplantısı, birçok Başkanlar toplantısına katılan şahsım her Başkanlar toplantısına Amasya Baro Başkanımızın da dile getirdiği gibi büyük bir heyecan ve umut ile katılmaktayım, artık bir çözüm üretme zamanı gelmiştir ve geçmektedir. Meslektaşlarımızın mesleki sıkıntıları hat safhadadır, bunun yanı sıra Hukuk devleti Demokrasi ve İnsan hakları yönünde ki ihlallerde hat safhaya ulaşmıştır. Evet Yeşil Pasaport sıkıntımızda çözülmemiştir Barolar olarak bizim ve özelikle sizin çağrınız üzerine Barolar olarak büyük çalışma gösterdik, siyasi erk üzerinde büyük baskı kurduk, ancak olmadı, bizlerin tek derdi Yeşil Pasaportta değildir, bizim amacımız Yeşil Pasaport almak da değildir, sanki yeşil pasaportumuz olsa binlerce meslektaşımız bu ekonomik dar Boğaz içerisinde iken, yeşil kart alma kuyruğuna girmeyecektir zannedersem, dertlerimiz ve sıkıntılarımız bir çığ gibi büyümüştür. Bizim Yeşil pasaportla istediğimiz bizimde yargının bir ayağı olduğumuzun hatta vagonu değil lokomatifi olduğumuzun tescillenmesidir. Resmi Kimliğimizin bile resmi kimlik olarak tanınmadığı bir yerde yeşil pasaportumuz olsa ne olur olmasa ne olur. Evet Mesleki sıkıntı ve dertlerimiz büyük, bir kısım Baro Başkanımız Eylem planı yapılmasını ve fiiliyata geçirilmesini istemektedir, bu da doğrudur ancak biz bunu mesleki sıkıntılarımızı ön plana çıkarılarak yapılması halinde halk ve kamuoyu nezdinde destek bulamayacağını düşünmekteyiz. Aynayı çevirip birde kendimizi bakmalıyız. Bunu çözecek isek Bunun çözüm noktası olan siyasi erke giderek bu Adalet Bakanı olabilir veya başka bir mercii olabilir, Baro Başkanları olarak toplanıp giderek iletmeliyiz, tüm meslektaşlarımızı bu uğurda sürüklememeliyiz diye düşünüyorum, önceki Başkanlar toplantılarında da bunu dile getirdim. Siz Ateşten gömleği giyerek tek başınıza bu sorunları çözmeye çalışıyorsunuz, lütfen Başkanım Bizlerden Baro Başkanlarından da destek ve yardım isteyin. Evet Eylem planı da yapılabilir tüm meslektaşlardan da bu konuda yardım istenebilir ancak bu Hukuk devleti, Demokrasi ve İnsan hakları konusunda olmalıdır. Hukuk devletini demokrasinin ve insan haklarının olmadığı durumda mesleki sıkıntı ve problemlerin ne önemi vardır. Hukuk devleti demokrasi ve İnsan haklarının olmadığı yerde Mesleğimizi yapmanın ne gayesi vardır. Yanlız mesleki sıkıntılarımız ile ilgili yapılacak bir eylem halk nezdinde de itibar görmeyecektir. Bunu ancak seçim yaklaşmıştır tam zamanıdır,Tüm Baro Başkanları olarak gidip alınacak randevu ile siyasi erke iletmeliyiz, evet bilmiyorlar mı biliyorlar, ancak bir daha toplu olarak anlatmalıyız.

         Tüm bu nedenlerle vaktin kısıtlı olması nedeni ile konuşmama son veriyor beni dinlediğiniz için teşekkür ediyor Isparta Barosu adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun.

                                                        17/01/2015

                                                                  Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu

                                                                           Isparta Baro Başkanı    


19.09.2024
AV. ÜNSAL ÇANKAYA
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.